Obowiązkowe szkolenie BHP dla pracowników i pracodawców online przez internet: cena

gru 3, 2017

Każdy nowo przyjęty pracownik, według przepisów Kodeksu Pracy, musi odbyć obowiązkowe szkolenie BHP. Niezależnie od branży i zajmowanego stanowiska jest to obowiązek każdego pozostającego w stosunku pracy. Oprócz szkoleń wstępnych kodeks zakłada konieczność przechodzenia szkoleń okresowych zarówno dla pracowników jak i pracodawców.

Okresowe szkolenie bhp online, przygotowane jest przez Inspektorów BHP, jednak pozwala na oszczędność czasu pracowników, którzy takie szkolenie mogą odbyć w każdej chwili. Szkolenie bhp przez internet prowadzone jest w formie e-learningu, czyli zapoznawania się z poszczególnymi tematami przygotowanymi dla konkretnej branży, zawierającymi prezentacje i filmy, po którym następuje test sprawdzający. Nie trzeba siedzieć i słuchać wykładów, materiał można przeczytać w wolnej chwili, a następnie rozwiązać krótki test. To wygodna forma dla wszystkich którzy są zabiegani i brak im czasu na szkolenie stacjonarne. Po ukończeniu szkolenia na wirtualne konto otrzymuje się certyfikat, który respektowany jest przez PIP. Cena szkolenia zależna jest od branży, zajmowanego stanowiska oraz liczby osób uczestniczących w szkoleniu.