Organizacja szkolenia pracowniczego krok po kroku

sie 30, 2016

Organizator szkolenia pracowniczego musi pamiętać o bardzo wielu elementach. Pierwszym krokiem jest oczywiście wybór odpowiedniej sali – musimy zwrócić uwagę na to, czy zapewnia ona dostęp do sprzętu multimedialnego oraz szybkiego internetu. Jeśli szkolenie jest kilkudniowe, warto szukać sali, która znajduje się bezpośrednio w hotelu lub pensjonacie, dzięki czemu ograniczymy wydatki na transfer osób pomiędzy miejscem noclegu i miejscem szkolenia.

Szkolenia dla firm to również często okazja do integracji całego zespołu – dłuższe warsztaty powinny zawierać więc jakiś element rozrywkowy, wieczornego grilla, krótką wycieczkę turystyczną lub wspólną kolację z muzyką. Jeśli chodzi o catering szkolenie, które trwa dłużej niż kilka godzin powinno uwzględniać obiad, przerwę kawową i niewielki poczęstunek. W dużych miastach, takich jak Poznań, znajdziemy wiele hotelów i pensjonatów, które posiadają specjalną ofertę dla firm oraz charakteryzują się możliwością organizacji wszystkich elementów szkolenia, dzięki czemu zaoszczędzimy mnóstwo czasu i pieniędzy przy zachowaniu najwyższej jakości usług.